Mød vores brugere: Dyrenes Beskyttelse

I Dyrenes Beskyttelses telemarketing-afdeling gør de brug af både IntraManager Work og IntraManager Board.

Skrevet af

IntraManager

Kategorier
Succeshistorie | IntraManager Work | IntraManager Board
Udgivet
28/04/2023

Dyrenes Beskyttelse er Danmarks ældste og største dyreværnsorganisation med godt 80.000 medlemmer. Dyrenes Beskyttelse ønsker blandt at

  • Spænde et sikkerhedsnet ud under danske dyr. Det gør de blandt andet ved deres landsdækkende netværk af frivillige, dyrlæger, internater og vildtplejestationer, der hjælper tilskadekomne og nødstedte dyr. Organisationen samarbejder desuden med politi og andre relevante myndigheder for at sikre at lovgivningen om dyr bliver overholdt
  • Give svigtede familiedyr en ny start gennem organisationens internater.
  • Give dyrene en stemme i dansk politik, da dyrevelfærden i Danmark bliver påvirket af de love og regler, som vores politikere vedtager
  • Kæmpe for en mere dyrevenlig lovgivning i EU, og organisationen er derfor også en del af en tværeuropæisk sammenslutning, hvor mere end 60 forskellige organisationer sammen arbejder for at påvirke de beslutninger, der bliver truffet af politikerne i Europa-Parlamentet og EU-kommissionen
  • Guide de danske forbrugere til at vælge god dyrevelfærd, når de handler. Det sker ved hjælp af mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, som har 25 år på bagen. De producenter, der anvender mærket, er underlagt årlige kontrolbesøg, hvor de skal leve op til en række krav om god dyrevelfærd

I Dyrenes Beskyttelses telemarketing-afdeling gør de brug af både IntraManager Work og IntraManager Board. Vi har haft en snak med Yasar Mehmood, som er Telemarketingleder, om deres brug af vores værktøjer og værktøjernes indflydelse på organisationens fundraising-arbejde.

Samtale med Yasar Mehmood

Hvem er du?

Mit navn er Yasar Mehmood, og jeg er Telemarketingleder hos Dyrenes Beskyttelse.

Hvor mange medarbejdere anvender IntraManagers værktøjer?

Der er over 45 medarbejdere, som anvender IntraManagers værktøjer.

Hvorfor valgte I netop IntraManager?

Vi havde i flere år brugt et konkurrerende software til at fremvise, lære og afrapportere data for at fremme motivationen og engagementet i vores telemarketingafdeling. På grund af større og dybere krav til dataene samt nye arbejdsmetoder, indgik vi en dialog med IntraManager for at se om Work og Board kunne imødekomme disse behov. Det kunne de, og vi er meget tilfredse med resultatet.

Har opsætningen af værktøjerne været nem?

Opsætningen af Work og Board har været ligetil og overskuelig. IntraManagers dygtige medarbejdere stoppede ikke før de fandt en løsning, vi kunne drage fordel af.

Er det nemt for dig at navigere rundt i værktøjerne?

Ja, det er meget nemt at navigere rundt i IntraManagers værktøjer. Slutbrugerne – altså vores medarbejdere – kan desuden ikke lave nogle fejl, da vi har opsat deres arbejdsrammer i samarbejde med IntraManager. Værktøjerne er utroligt intuitive.

Hvilke systemer anvender du i samspil med IntraManagers værktøjer?

Vi anvender Power BI, Microsoft Dynamics 365, Adversus og Online Fundraising sammen med værktøjerne fra IntraManager.

Hvordan har dine medarbejdere taget imod værktøjerne?

Som ved et hvert andet system, har det krævet lidt tilvænning.

Er der sket en ændring i dine medarbejderes motivation?

Vi er stadig lidt nye i IntraManager-universet, men vi kender til telemarketingsmentalitet og motivation. Værktøjerne fra IntraManager vil helt sikkert støtte op omkring det, når det er fuldstændig inkorporeret i vores DNA, men det hjælper selvfølgelig på medarbejdernes disciplin, at arbejdet med performance er gennemsigtigt.

Hvilke funktioner kan du især lide, og hvilke kan medarbejderne?

Jeg kan især godt lide det samspil, der er mellem Work og Board. Dét er helt uundværligt! Samspillet mellem værktøjerne er også faldet i god jord ved medarbejderne.

Vil du anbefale IntraManager til andre, og hvorfor?

Hvis man har en interesse i at få sine medarbejdere ordentligt ombord, have fingeren på pulsen og tilgå korrekt data, når der skal træffes essentielle beslutninger – så er det min varmeste anbefalinger at indgå en dialog med IntraManager.

Skal du selv opleve fordelene?

Så tilmeld dig vores gratis prøveperiode på både IntraManager Work og IntraManager Board! Du tilmelder dig nemt her. Prøveperioden* er naturligvis helt uden binding, hvorfor vi ikke har brug for dine betalingsoplysninger.

*Det er naturligvis også muligt blot at få en prøveperiode på et af værktøjer.   

Du vil måske også synes om

Vi er mestre i fede prøveperioder

Prøv IntraManagers værktøjer gratis i 30 dage og oplev selv fordelene ved dem i dit kontaktcenter. Alle prøveperioderne er helt uforpligtende, og du skal ikke oplyse betalingsoplysninger.

HR • VAGTPLAN • ØKONOMI

BOARDS • SLIDESHOWS • TV-DELING