Rekruttering – en udfordring i telemarketing

Det er ikke nogen hemmelighed at det kan være svært at rekruttere i telemarketingbranchen. De traditionelle rekrutteringsmetoder kan ikke stå alene, og man er som telemarketingbureau-ejer nødt til at gå andre veje.

Skrevet af IntraManager

IntraManager® udvikler skræddersyede og brugervenlige systemer, der hjælper virksomheder med at spare tid og ressourcer, så de kan fokusere på deres kerneforretning.

16. december 2019

Call Center | Telemarketing

10 minutter

Det er ikke nogen hemmelighed at det kan være svært at rekruttere i telemarketingbranchen. De traditionelle rekrutteringsmetoder kan ikke stå alene, og man er som telemarketingbureau-ejer nødt til at gå andre veje.

Herunder er der fire metoder, der er nemme at implementere og eksekvere:

1. Brug dine medarbejderes netværk. En traditionel rekrutteringsproces kan ofte være relativt tung, også i telemarketingbranchen. Benytter du dine ansattes netværk er der større sandsynlighed for, at du finder den rette medarbejder i første forsøg.

2. Virksomhedsambassadører. Det er vigtigt at de ansatte føler sig værdsat i jobbet som telemarketingmedarbejder. Skaber du et miljø, hvor dine medarbejdere er glade for deres arbejdsplads, er der større sandsynlighed for at de på eget initiativ vil fungere som virksomhedsambassadører for dit telemarketingbureau.

3. Bonus for rekruttering. Enhver sælger er glad for kontante bonusser. Oftest er det billigere at give en eksisterende medarbejder en bonus for at have headhuntet en ny kollega end det er at gennemgå en traditionel rekrutteringsproces.

4. Deling af stillingsopslag på sociale medier i de ansattes netværk. Er det lykkedes dig at skabe en virksomhedsambassadørkultur? Denne kan bruges aktivt ved at få dine ansatte til at opfordre deres netværk til at sende dig en uopfordret ansøgning.

Ovenstående indsats står dog ikke alene. Jævnfør det altid presserende behov efter nye medarbejdere, er det vigtigt også at have fokus på mere traditionelle metoder, som f.eks. jobportaler, som f.eks. JobIndex.